تجویز آنتی‌بیوتیک در ایران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین جهانی قاچاق معکوس دخانیات به دلیل قیمت پایین در ایران توصیه هایی در خصوص خشکی چشم| زائران اربعین مبتلا به خشکی چشم، اشک مصنوعی همراه داشته باشند کشف و ضبط ۱۳۰ قبضه سلاح جنگی غیر مجاز در شادگان خوزستان تغذیه و تحرک کافی از عوامل اثر گذار در حفظ سلامت استخوان و مفاصل است علت تأخیر در واریز حقوق تیرماه ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی | تعطیلات رسمی بهانه تأخیر در واریز حقوق و مستمری نشود! چرا مدیریت مصرف آب در تابستان امسال ضرورت دارد؟ | مراقب گرمای غیر طبیعی تابستان امسال باشید ابلاغ بیش از ۶۱ هزار میلیارد ریال از اعتبارات سرمایه‌ای خراسان رضوی ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال‌قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (یکم مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟ انتشار فایل کتاب‌های درس دانش آموزان مدارس از امروز (یکم مرداد ۱۴۰۳) یک‌میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان کشوری واریز می‌شود، اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، نه (یکم مرداد ۱۴۰۳) چند راهکار مناسب برای تحمل راحت گرمای شدید این روز‌ها تصادف دو خودرو سنگین در بزرگراه مشهد _ باغچه یک کشته برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) تب، سردرد و بدن درد مهمترین علائم بیماری تب دنگی است چه عواملی زمینه‌ساز انسداد سینوس‌ها و ایجاد بیماری سینوزیت می‌شوند؟
سرخط خبرها

اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست

  • کد خبر: ۲۳۵۹۰۳
  • ۰۷ تير ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۴
اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست
نهاد قضاوت زمانی می‌تواند مدعی شود که در جهت اجرای عدالت به صورت کامل گام برمی‌دارد که به نقش نهاد وکالت اعتقاد داشته باشد. نمی‌شود که شعار اجرای عدالت را سرداد اما متهم را بدون حمایتگری به نام وکیل، محاکمه‌ نمود؛ لذا اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست.

نهاد وکالت به عنوان یک بال فرشته عدالت، در کنار قضاوت، از زمان تاسیس نقش حیاتی داشته است به ویژه در زمانی که یک سوی دعوی، صاحبان زر و زور هستند، نقش وکیل دادگستری پررنگ‌تر می‌شود.

بنا بر اصل ۳۵ قانون اساسی، همه مردم حق دارند از وکیل استفاده کنند و دادگاه نیز باید زمینه استفاده از وکیل را برای اصحاب دعوا فراهم کند؛ لذا اعضای کانون وکلای دادگستری نقش موثری در جامعه ایفا می‌کنند.

علاوه بر آن، نهاد قضاوت زمانی می‌تواند مدعی شود که در مسیر اجرای عدالت، به صورت کامل گام برمی‌دارد که به نقش نهاد وکالت اعتقاد داشته باشد. نمی‌شود که شعار اجرای عدالت را سرداد، اما متهم را بدون حمایتگری به نام وکیل، محاکمه‌ نمود. لذا اجرای نظم و عدالت بدون همکاری دو نهاد وکالت و قضاوت قابل‌تصور نیست.

اینکه در برخی پرونده‌های خاص به موجب قانون، حضور وکیل الزامی شده و در صورت عدم حضور وی روند رسیدگی دارای ایراد اساسی است و رایی که صادر می‌شود، قابل‌تایید نیست، نشان از اهمیت مساعدت نهاد وکالت با قضاوت دارد.

علاوه بر وکالت‌های تسخیری، کانون‌های وکلای دادگستری، با تشکیل اداره معاضدت قضایی هرروزه ده‌ها ساعت مشاوره حقوقی رایگان به مراجعانی که غالباً تمکن مالی کافی ندارند، ارائه می‌دهند و به‌علاوه هر ماه، ده‌ها وکیل معاضدتی جهت دفاع از موکلین بی‌بضاعت و تحت پوشش کمیته امداد امام‌خمینی(ره) و سازمان بهزیستی جهت دفاع معرفی می‌شوند که تا ختم پرونده، همراه و همگام با موکل بی‌بضاعت، به انجام وظیفه دفاع و اجرای عدالت می‌پردازند.از سوی دیگر حضور وکلای معاضدتی در مجتمع‌های قضایی و نیز کانون بازنشستگان نیروهای مسلح و... نقش دیگری است که نهاد وکالت در اجرای عدالت در کنار دستگاه قضایی ایفا می‌کند.

ایجاد صلح و سازش بین اصحاب دعوی و حتی قبل از طرح دعوی توسط وکلای دادگستری و ایجاد کمیسیون سازش از یک طرف و کمیسیون داوری در کانون وکلای دادگستری، از دیگرجلوه‌های کمک به اجرای عدالت توسط نهاد وکالت است؛ به طوری که اصحاب دعوی می‌توانند در کمترین زمان ممکن و با پرداخت حداقل هزینه دعوی خود را به سازش ختم کرده یا از طریق داوری مختومه کنند.

استفاده از نهاد داوری و صلح و سازش باعث سبک‌ترشدن بار قوه‌قضائیه و کاهش فشار روانی بر قضات خدوم دادگستری می‌شود. از سوی دیگر، نقش فعال این نهاد مدنی به همراه حضور قضات عادل و دانشمند در عدلیه و درک متقابل ایشان و نیز قبول هریک توسط دیگری به عنوان بال فرشته عدالت می‌تواند نقاط کور اختلافات را در پرونده‌های متعدد روشن کند و نهایتاً منجر به اجرای عدالت شود.

جلوگیری از اطاله دادرسی دیگرمزیت حضور نهاد وکالت در فرایند دادرسی است. وکیل دادگستری می‌داند دعوی یا شکایت را چگونه طرح کند که بدون خطا و اشتباه در کوتاه‌ترین زمان و پرداخت کمترین هزینه مادی و معنوی به نتیجه مطلوب برسد. این امر علاوه بر اجرای سریع عدالت باعث ایجاد نظم در روند رسیدگی و نهایتاً کاهش ورودی پرونده‌هایی می‌شود که قبلاً توسط اشخاص به صورت اشتباه طرح شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->